Over ons

Begin 2020 kwamen wij, een 6-tal bewoners van de gemeente Rheden, bij elkaar omdat we de zorgen deelden over de implementatie van het 5G netwerk. Sommigen waren gevoelig voor straling, of hebben er dagelijks veel last van, anderen maken zich bezorgd over de toename van straling. Behalve straling maken we ons ook zorgen over de manier waarop ons dit, als burgers, ongevraagd wordt opgedrongen. Het lijkt een spel van overheden en machtige bedrijven, een spel vol belangen, een spel wat gespeeld wordt ‘ergens’ in Europa.

Wij zijn niet per se tegen vooruitgang en ook niet tegen internet. We maken er ook gebruik van, al was het alleen al voor het publiceren van deze site. Maar we geloven dat vooruitgang en verantwoordelijk omgaan met gezondheid en ecologie hand in hand kunnen gaan. Daarom zijn we regelmatig bij elkaar gekomen om te onderzoeken wat we kunnen doen om onze lokale overheid, en ook onze medebewoners van deze mooie gemeente, hiervan bewust te maken.

We staan hierin niet alleen, in heel Nederland zijn meer lokale initiatieven. zie kaart

We hebben op 10 februari een brief gestuurd naar B&W en de leden van de gemeenteraad, deze kunt u hieronder bekijken. Op 3 april ontvingen wij een reactie, ook die is te lezen.

De SP heeft vragen ingebracht tijdens een raadsvergadering. Daarin werd door de gemeenteraad de stelling van de gemeente Rheden beantwoord. Helaas nog veel ‘standaard’ antwoorden, we hopen binnenkort wat verder te komen.